Bijgewerkt op 25 augustus, 2022
Een trip naar Azië, in dit geval Myanmar, is in veel opzichten niet te vergelijken met een reis in Europa of andere delen van de wereld. De cultuur, de inwoners, de natuur, het geloof, alles over Myanmar is anders dan andere landen.
Een goede voorbereiding van je vakantie is belangrijk om onaangename verrassingen te voorkomen. Eén daarvan is de inentingen die je nodig hebt in Myanmar.
Inentingen Myanmar
Je wilt niet alle highlights bezoeken en het risico lopen geïnfecteerd te worden waardoor je planning in de soep loopt. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt met de belangrijkste inentingen die nodig zijn voor Myanmar. Dit is uiteraard een globaal advies, voor meer specifiekere informatie verwijzen we je graag door naar SGZ Op Reis.
Aanbevolen vaccinaties Myanmar:
- DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
- Hepatitis A+B
- Rabiës
- BMR (alleen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad)
- Buiktyfus (langer dan 2 weken)
- Gele koorts is alleen verplicht als je zeven dagen vóór Myanmar in een gele koorts land bent geweest.
[/vc_column_text]
Overige aanbevelingen
Naast de nodige inentingen is het ook goed om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen die niet opgelost kunnen worden met vaccinaties. Dit gaat dan vooral om medicijnen. We adviseren deze altijd mee te nemen! Paracetamol kan je overal kopen maar mocht je het direct nodig hebben en je in een onbewoond gebied zitten is het lekker als het in je backpack zit. Wij raden aan:
- Malaria tabletten (Malerone of Lariam)
- Diarreeremmers
- Paracetamol
- Anti-muggen spray (DEET)
- Klamboe
Bespaar niet
Er wordt op internet veel gespeculeerd over kostenbesparing. Eén van de eerste dingen waarop bespaard wordt zijn vaak de inentingen en je reisverzekering. Het besparen op je verzekering en inentingen is naar onze mening niet verstandig, en wij spreken uit ervaring.
Het laatste wat je wil is tijdens je vakantie of reis ziek zijn en in het ergste geval in het ziekenhuis belanden. Zorg, en ziekenhuizen, is van andere kwaliteit dan wij gewend zijn! Informeer bij je verzekeraar wat er wel en niet verzekerd wordt en neem geen onnodige risico’s!